POKRENUT JE „DELTA BIZNIS INKUBATOR“

Delta Holding ove godine prvi put pokrenuo je program za podršku razvoju startap biznisa iz oblasti kojima se kompanija bavi: poljoprivreda, nekretnine, logistika i distribucija. Na konkurs za „Delta Biznis Inkubator“ prijavilo se 163 tima, a njih 6 je postalo deo programa.

Šta dobijaju timovi u Delta Biznis Inkubatoru?

Ovaj program poseban je po tome što će svako dobiti ono što mu je potrebno da razvije svoj startap za razliku od drugih sličnih programa gde svi dobijaju iste, unapred određene resurse.

Jednom nedeljno, timovi će imati sastanke sa svojim mentorima, sa biznis konsultantom i prisustvovaće edukacijama o različitim biznis temama (marketing, PR, finansije, prodaja itd.)

Takođe, radiće na zadacima koji će im pomoći da svoj proizvod ili uslugu razviju. Osim toga, ukoliko je nekom potrebno da testira svoj proizvod ili uslugu na našem imanju, to će im biti omogućeno. Ukoliko su im potrebni eksterni kontakti, zakazaćemo im sastanke sa relevantnim ljudima.

Ko će raditi sa timovima? Ko su mentori?

Ukupno 21 mentor uključen je u program i biće na raspolaganju timovima koji ulaze u Inkubator. Mentori su prošli edukacije o startapima kako bi sa timovima radili na način koji je njima relevantan, a ne iz perspektive velike kompanije.

Svaki tim ima mentore iz oblasti svog biznisa koji razvija. Na primer, timu Hoteo mentori će biti IT i finansijski direktori hotela Crowne Plaza. Timu Calista Fine Food, mentori će biti direktor naše fabrike Mioni i direktorka marketinga FunFit kompanije.

Na koji način ste izabrali koje timove da podržite i date im šansu da budu deo ovog programa?

Tokom mesec dana, Delta Biznis Inkubator predstavili smo u 13 gradova u Srbiji. Od 163 prijavljena tima, naš interni komitet za inovaciju i digitalnu transformaciju u Delti izabrao je 27 timova koji su prošli u sledeći krug selekcije. Njih smo pozvali da svoju ideju predstave komisiji sastavljenoj od zaposlenih u Delti, naših saradnika i partnera, istaknutih i uspešnih ljude iz drugih kompanija, banaka, medija, sa fakulteta. Na taj način želeli smo da što objektivnije sagledamo sve ideje i timove i da ukrstimo dovoljan broj relevantnih mišljenja.

Zašto je Delta odlučila da investira u startape?

Zato što već 27 godina uspešno kreiramo i razvijamo biznise, a da biste napredovali morate stalno da inovirate i da pokrećete nove programe i projekte. Postoje toliko kreativnih i sposobnih ljudi koji mogu da ponude nova rešenja za različite probleme na tržištu. Ulaganjem u njih razvijamo se zajedno i mi i tim koji će dobiti podršku da realizuje svoju ideju i gradi svoj biznis.

Očekujemo da kroz ceo ovaj proces i mi mnogo naučimo, a i da bar jedan od ovih startapa koji su ušli u Delta Biznis Inkubator jednog dana postane uspešan biznis. Sigurni smo da će svi timovi koji su ušli u naš inkubator mnogo naučiti i dobiti jedno vredno iskustvo.

Šta se događa nakon tri meseca?

Nakon tri meseca aktivnog rada na svojim startap projektima u Delta Biznis Inkubatoru, svi timovi imaće priliku da predstave i brane Biznis plan za svoj startap ispred rukovodstva kompanije i traže investiciju za dalji razvoj svog biznisa.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti

IZABRAN POBEDNIK DELTA BIZNIS INKUBATORA 2018 Tim Frigo Gel, koji se bavi  proizvodnjom gel antifrost sistema za zaštitu voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva, pobednik je programa Delta Biznis Inkubator, koji je realizovala kompanija Delta Holding. Od ukupno 163 prijavljenih, u ovaj trom...
AFA GENERATION NEXT Osveženje AFA Samita su bile AFA Generation next, mlade liderke iz različitih oblasti koje osim što su izuzetne u svojim sferama ekspertize, od programiranja i data anlitics do socijalnog preduzetništva - su i veoma aktivne u zajednici i najbolji su ...
AFA LIDERŠIP SAMIT OKUPIO VODEĆE LIDERE IZ RAZLIČITIH INDUSTRIJA Drugi AFA lideršip Samit je bio posvećen temi “Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom”. Samit je otvoren okruglim stolom čija je tema bila “EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA KROZ IMPLEMENTACIJU INOVACIONIH TEHNOLOGIJA”....
OBRAĆANJE Nj. E. KATI CSABA, AMBASADORKE KANADE U SRBIJI NA AFA SAMITU Dear colleagues, partners and friends, Thank you for the invitation to be here today. I congratulate AFA—the Association for Affirmation of Women’s Potential and Networking—for organizing this women’s leadership summit.  The theme you have sele...
AFA NA „DIGITAL, LIFE, DESIGN“ SALONU Na salonu "Digital, Life, Design" (DLD) koji je po prvi put održan u Beogradu u Narodnom muzeju, 29.10.2018. otvorila je premijerka Ana Brnabić, i najavila set poreskih olakšica, koje Vlada sprema za ulaganje u inovacije, kreativnost, istraživanje i ...