POKRENUT JE „DELTA BIZNIS INKUBATOR“

Delta Holding ove godine prvi put pokrenuo je program za podršku razvoju startap biznisa iz oblasti kojima se kompanija bavi: poljoprivreda, nekretnine, logistika i distribucija. Na konkurs za „Delta Biznis Inkubator“ prijavilo se 163 tima, a njih 6 je postalo deo programa.

Šta dobijaju timovi u Delta Biznis Inkubatoru?

Ovaj program poseban je po tome što će svako dobiti ono što mu je potrebno da razvije svoj startap za razliku od drugih sličnih programa gde svi dobijaju iste, unapred određene resurse.

Jednom nedeljno, timovi će imati sastanke sa svojim mentorima, sa biznis konsultantom i prisustvovaće edukacijama o različitim biznis temama (marketing, PR, finansije, prodaja itd.)

Takođe, radiće na zadacima koji će im pomoći da svoj proizvod ili uslugu razviju. Osim toga, ukoliko je nekom potrebno da testira svoj proizvod ili uslugu na našem imanju, to će im biti omogućeno. Ukoliko su im potrebni eksterni kontakti, zakazaćemo im sastanke sa relevantnim ljudima.

Ko će raditi sa timovima? Ko su mentori?

Ukupno 21 mentor uključen je u program i biće na raspolaganju timovima koji ulaze u Inkubator. Mentori su prošli edukacije o startapima kako bi sa timovima radili na način koji je njima relevantan, a ne iz perspektive velike kompanije.

Svaki tim ima mentore iz oblasti svog biznisa koji razvija. Na primer, timu Hoteo mentori će biti IT i finansijski direktori hotela Crowne Plaza. Timu Calista Fine Food, mentori će biti direktor naše fabrike Mioni i direktorka marketinga FunFit kompanije.

Na koji način ste izabrali koje timove da podržite i date im šansu da budu deo ovog programa?

Tokom mesec dana, Delta Biznis Inkubator predstavili smo u 13 gradova u Srbiji. Od 163 prijavljena tima, naš interni komitet za inovaciju i digitalnu transformaciju u Delti izabrao je 27 timova koji su prošli u sledeći krug selekcije. Njih smo pozvali da svoju ideju predstave komisiji sastavljenoj od zaposlenih u Delti, naših saradnika i partnera, istaknutih i uspešnih ljude iz drugih kompanija, banaka, medija, sa fakulteta. Na taj način želeli smo da što objektivnije sagledamo sve ideje i timove i da ukrstimo dovoljan broj relevantnih mišljenja.

Zašto je Delta odlučila da investira u startape?

Zato što već 27 godina uspešno kreiramo i razvijamo biznise, a da biste napredovali morate stalno da inovirate i da pokrećete nove programe i projekte. Postoje toliko kreativnih i sposobnih ljudi koji mogu da ponude nova rešenja za različite probleme na tržištu. Ulaganjem u njih razvijamo se zajedno i mi i tim koji će dobiti podršku da realizuje svoju ideju i gradi svoj biznis.

Očekujemo da kroz ceo ovaj proces i mi mnogo naučimo, a i da bar jedan od ovih startapa koji su ušli u Delta Biznis Inkubator jednog dana postane uspešan biznis. Sigurni smo da će svi timovi koji su ušli u naš inkubator mnogo naučiti i dobiti jedno vredno iskustvo.

Šta se događa nakon tri meseca?

Nakon tri meseca aktivnog rada na svojim startap projektima u Delta Biznis Inkubatoru, svi timovi imaće priliku da predstave i brane Biznis plan za svoj startap ispred rukovodstva kompanije i traže investiciju za dalji razvoj svog biznisa.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti

NAJNEVEROVATNIJA TEHNOLOŠKA DOSTIGNUĆA U 2018 Ubrzani razvoj informacionih tehnologija i nauke je tokom 2018 godine nastavio da menja svet i doneo brojne promene i inovacije, od CRISPR beba, lansiranja novog robota na Mars ili otkrića subatomskih čestica koji će promeniti modernu fiziku, do dras...
PET STVARI KOJE MOGU UNAPREDITI RODNU RAVNOPRAVNOST DANAS   Postoje podaci, kada govorimo o Americi, koji su poražavajući kada su u pitanju upoređivanja statusa žena i muškaraca. Zapravo, realna slika je da muškarci definitivno zarađuju više novca na sličnim radnim mestima u odnosu na žene, da s...
NEOPHODNE VEŠTINE ZA USPEH U 2020. GODINI   2020. godina nije daleko i neophodno je preispitati se koliko, zapravo, obraćamo pažnju na promene u svom radnom okruženju i kako one utiču na vas. Na koji način se razvila vaša pozicija u poslednjih pet godina? Da li ste spremni za nek...
AFA NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI RODNA RAVNOPRAVNOST NA ZAPADNOM BALKANU   Regionalna konferencija “Rodna ravnopravnost na Zapadnom Balkanu” održana je 10. decembra u Palati Srbije u Beogradu i AFA zajednica je imala veliko zadovoljstvo da bude učesnik ovog značnog panela. Teme ove konferencije bile su trenutn...
PROFESORKA INFORMATIKE IZ KRAGUJEVCA MEĐU 50 NAJBOLJIH UČITELJA NA SVETU   Katarina Veljković, profesorka informatike iz Prve kragujevačke gimnazije jedna je od 50 finalista za Global Teacher Prize za 2019. godinu. Katarina kao predavačica radi već 14 godina, a inače je programerka. Neverovatan je podatak da j...