KAKO DA ZADRŽITE PRIVRŽENOST PRIPADNIKA „MILLENNIALS“ GENERACIJE POSLU

Izvor:Inc.

Samo 29 procenata milenijalsa je emotivno povezano sa svojim radnim mestom, a ček 60% njih je otvoreno za nove poslovne prilike. Ovaj trend nelojalnosti kompanijama i troškovi koje on nosi sa sobom koštaju najjaču ekonomiju sveta 30.5 milijardi dolara na godišnjem nivou.

2025-e godine 75% svetske radne snage činiće milenijalsi i generacija Z. Zato je neophodno da kompanije ostvare prisnije odnose sa svojim zaposlenim, kako bi izbegli troškove angažovanja, uvođenja u posao i usavršavanja novih regruta.

U nastavku teksta vam predstavljamo šest načina koje su u praksi sprovodili ljudi iz digitalne agencije VaynerMedia, kako bi zadržali preko šest stotina milenijalsa, koliko ih imaju na svom platnom spisku.

Srce pre papira

Svoje zaposlene stavite na prvo mesto i svima im dajte jednake šanse. Poslovne odluke koje donosite ne moraju da imaju smisla i ekonomsku računicu na papiru, ukoliko duboko u svom srcu znate da će doneti dobro vašoj kompaniji i ljudima njoj.

Osluškujte puls kompanije

Sprovodite redovne upitnike u kojima ćete svojim zaposlenim dati šansu da kažu šta im se ne dopada unutar organizacije, na koji način bi je oni unapredili, ali i da jednostavno osetite koliko su zadovoljni na radnom mestu. Na ovaj način ćete im staviti do znanja da ste tu za njih i da slušate njihove probleme.

Istaknite važnost ljudskih odnosa

Od najviših pozicija postavite trend prijateljske interakcije između kolega. Na taj način će te stvoriti kolektiv koji teži zajedničkom cilju i koji se međusobno podržava na putu ka individualnom napretku. Svakodnevna komunikacija i istinska prisnost na svim nivoima u kompaniji će ne samo zadržati milenijalse na radnom mestu, već će ih i inspirisati.

Omogućite im da se razviju kao osobe

Milenijalsi teže perfekcionizmu više nego i jedna generacija pre njih, i zbog toga su veoma anksiozni. Neophodno je pružiti im savetovanje koje će im pomoći da se stručno usavršavaju, da uče na greškama, ali i da shvate šta se od njih očekuje, kao i da postanu sveni šta mogu od sebe da očekuju.

Zaboravite na ego i zavist

Vođe kompanija moraju biti spremne da se suoče sa činjenicom da oni nisu uvek u pravu, već da je potrebno biti otvoren za ideje svojih zaposlenih i da je neophodno saslušati ih. Da bi vam vaši zaposleni bili lojalni ne treba da se postavite kao nepogrešivi autoritet, već kao osoba koja kompaniji i svom osoblju želi najbolje.

Čak i zamerke koje imate na nečiji rad predstavite u formi prijatnog razgovora, ne samo da će biti bolje prihvaćene, nego će afirmativno i inspirativno delovati na zaposlene. Rečima Teodora Ruzvelta: „Ljude ne zanima koliko vi znate, dok ne shvate koliko vam je stalo“.

Povezane vesti

NAJNEVEROVATNIJA TEHNOLOŠKA DOSTIGNUĆA U 2018 Ubrzani razvoj informacionih tehnologija i nauke je tokom 2018 godine nastavio da menja svet i doneo brojne promene i inovacije, od CRISPR beba, lansiranja novog robota na Mars ili otkrića subatomskih čestica koji će promeniti modernu fiziku, do dras...
PET STVARI KOJE MOGU UNAPREDITI RODNU RAVNOPRAVNOST DANAS   Postoje podaci, kada govorimo o Americi, koji su poražavajući kada su u pitanju upoređivanja statusa žena i muškaraca. Zapravo, realna slika je da muškarci definitivno zarađuju više novca na sličnim radnim mestima u odnosu na žene, da s...
NEOPHODNE VEŠTINE ZA USPEH U 2020. GODINI   2020. godina nije daleko i neophodno je preispitati se koliko, zapravo, obraćamo pažnju na promene u svom radnom okruženju i kako one utiču na vas. Na koji način se razvila vaša pozicija u poslednjih pet godina? Da li ste spremni za nek...
AFA NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI RODNA RAVNOPRAVNOST NA ZAPADNOM BALKANU   Regionalna konferencija “Rodna ravnopravnost na Zapadnom Balkanu” održana je 10. decembra u Palati Srbije u Beogradu i AFA zajednica je imala veliko zadovoljstvo da bude učesnik ovog značnog panela. Teme ove konferencije bile su trenutn...
PROFESORKA INFORMATIKE IZ KRAGUJEVCA MEĐU 50 NAJBOLJIH UČITELJA NA SVETU   Katarina Veljković, profesorka informatike iz Prve kragujevačke gimnazije jedna je od 50 finalista za Global Teacher Prize za 2019. godinu. Katarina kao predavačica radi već 14 godina, a inače je programerka. Neverovatan je podatak da j...