NEDOSTATAK RADNIH MESTA JE PROUZROKOVAN NEDOSTAKOM VEŠTINA

 

 

Šta se dešava sa radnim mestima, gde odlaze i na koji način treba da se pripremimo kako bismo spremni dočekali tektonske promene koje će do temelja uzdrmati tržište rada? Ovo su pitanja koja se često danas postavljaju, ali se retko u istom kontekstu pominju i radne veštine.

Tokom prošle godine, McKinsey Global Institute je izbliza istražio rutine koje zaposleni svakodnevno obavljaju i došlli su do zaključka da čak 50% radnih zadataka mogu da obavljaju razne tehnologije.

Takođe, kako kažu iz ove istraživačke kuće, ovako ubrzan razvoj tehnologija će dovesti do toga da čak trećina radne snage u indistrijalizovanim zemljama, dakle oko 375 miliona ljudi, morati da promeni svoje radne pozicije do 2030-e godine.

Ovakve prognoze zaista deluju mračno, ali postoje i razlozi za nadu. Wall Street Journal je skoro objavio da je broj slobodnih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama po prvi put u istoriji veći od broja ljudi koji tragaju za poslom.

Iako nam predstoje velike promene, činjenica je da kriza sa radnim mestima, neće predstavljati toliko veliki problem, kao nedostatak potrebnih poslovnih veština. Šta možemo da uradimo kako bismo taj problem sprečili?

Kompanije moraju da osposobljavaju svoje radnike za radna mesta budućnosti. Ovaj proces je daleko obuhvatniji od jednostavnog treninga, neophodno je početi od kadrovske infrastrukture i utvrditi nove radne pozicije.

Problem je u tome što kompanije još uvek ne znaju koje vrste talenata će im koristiti u budućnosti. Čak 42% američkih kompanija ne razume na koji način će digitalna transformacija i automatizacija uticati na njihovu poslovnu sferu.

Ključno je utvrditi koje sposobnosti vaši radnici poseduju, a da ih ne koriste u toku svakodnevnih obaveza, a zatim i smisliti kreativni način na koji bi korišćenje tih sposobnosti moglo da unapredi vaše poslovanje.

Neophodno je razmišljati dugoročno, i na stručno usavršavanje sopstvenih kadrova ne gledati kao na njihov način da se nametnu vašim konkurentima na tržištu, već je potrebno ulagati u njih, jer u suprotnom ćemo imati globalnu krizu na tržištu rada, koja će unazaditi razvoj ekonomije.

Upravo McKinsey institut nudi treninge na nivou čitave korporacije, koji će kompanijama pomoći da se spreme za digitalizaciju i izmene u raspodeli radne snage koje ona sa sobom nosi. U ovaj trening je uključeno predviđanje budućih uloga na radnom mestu i utvrđivanje neophodnog seta veština za njihovo izvršavanje.

Povezane vesti

NAJNEVEROVATNIJA TEHNOLOŠKA DOSTIGNUĆA U 2018 Ubrzani razvoj informacionih tehnologija i nauke je tokom 2018 godine nastavio da menja svet i doneo brojne promene i inovacije, od CRISPR beba, lansiranja novog robota na Mars ili otkrića subatomskih čestica koji će promeniti modernu fiziku, do dras...
PET STVARI KOJE MOGU UNAPREDITI RODNU RAVNOPRAVNOST DANAS   Postoje podaci, kada govorimo o Americi, koji su poražavajući kada su u pitanju upoređivanja statusa žena i muškaraca. Zapravo, realna slika je da muškarci definitivno zarađuju više novca na sličnim radnim mestima u odnosu na žene, da s...
NEOPHODNE VEŠTINE ZA USPEH U 2020. GODINI   2020. godina nije daleko i neophodno je preispitati se koliko, zapravo, obraćamo pažnju na promene u svom radnom okruženju i kako one utiču na vas. Na koji način se razvila vaša pozicija u poslednjih pet godina? Da li ste spremni za nek...
AFA NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI RODNA RAVNOPRAVNOST NA ZAPADNOM BALKANU   Regionalna konferencija “Rodna ravnopravnost na Zapadnom Balkanu” održana je 10. decembra u Palati Srbije u Beogradu i AFA zajednica je imala veliko zadovoljstvo da bude učesnik ovog značnog panela. Teme ove konferencije bile su trenutn...
PROFESORKA INFORMATIKE IZ KRAGUJEVCA MEĐU 50 NAJBOLJIH UČITELJA NA SVETU   Katarina Veljković, profesorka informatike iz Prve kragujevačke gimnazije jedna je od 50 finalista za Global Teacher Prize za 2019. godinu. Katarina kao predavačica radi već 14 godina, a inače je programerka. Neverovatan je podatak da j...