NEDOSTATAK RADNIH MESTA JE PROUZROKOVAN NEDOSTAKOM VEŠTINA

 

 

Šta se dešava sa radnim mestima, gde odlaze i na koji način treba da se pripremimo kako bismo spremni dočekali tektonske promene koje će do temelja uzdrmati tržište rada? Ovo su pitanja koja se često danas postavljaju, ali se retko u istom kontekstu pominju i radne veštine.

Tokom prošle godine, McKinsey Global Institute je izbliza istražio rutine koje zaposleni svakodnevno obavljaju i došlli su do zaključka da čak 50% radnih zadataka mogu da obavljaju razne tehnologije.

Takođe, kako kažu iz ove istraživačke kuće, ovako ubrzan razvoj tehnologija će dovesti do toga da čak trećina radne snage u indistrijalizovanim zemljama, dakle oko 375 miliona ljudi, morati da promeni svoje radne pozicije do 2030-e godine.

Ovakve prognoze zaista deluju mračno, ali postoje i razlozi za nadu. Wall Street Journal je skoro objavio da je broj slobodnih radnih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama po prvi put u istoriji veći od broja ljudi koji tragaju za poslom.

Iako nam predstoje velike promene, činjenica je da kriza sa radnim mestima, neće predstavljati toliko veliki problem, kao nedostatak potrebnih poslovnih veština. Šta možemo da uradimo kako bismo taj problem sprečili?

Kompanije moraju da osposobljavaju svoje radnike za radna mesta budućnosti. Ovaj proces je daleko obuhvatniji od jednostavnog treninga, neophodno je početi od kadrovske infrastrukture i utvrditi nove radne pozicije.

Problem je u tome što kompanije još uvek ne znaju koje vrste talenata će im koristiti u budućnosti. Čak 42% američkih kompanija ne razume na koji način će digitalna transformacija i automatizacija uticati na njihovu poslovnu sferu.

Ključno je utvrditi koje sposobnosti vaši radnici poseduju, a da ih ne koriste u toku svakodnevnih obaveza, a zatim i smisliti kreativni način na koji bi korišćenje tih sposobnosti moglo da unapredi vaše poslovanje.

Neophodno je razmišljati dugoročno, i na stručno usavršavanje sopstvenih kadrova ne gledati kao na njihov način da se nametnu vašim konkurentima na tržištu, već je potrebno ulagati u njih, jer u suprotnom ćemo imati globalnu krizu na tržištu rada, koja će unazaditi razvoj ekonomije.

Upravo McKinsey institut nudi treninge na nivou čitave korporacije, koji će kompanijama pomoći da se spreme za digitalizaciju i izmene u raspodeli radne snage koje ona sa sobom nosi. U ovaj trening je uključeno predviđanje budućih uloga na radnom mestu i utvrđivanje neophodnog seta veština za njihovo izvršavanje.

Povezane vesti

IZABRAN POBEDNIK DELTA BIZNIS INKUBATORA 2018 Tim Frigo Gel, koji se bavi  proizvodnjom gel antifrost sistema za zaštitu voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva, pobednik je programa Delta Biznis Inkubator, koji je realizovala kompanija Delta Holding. Od ukupno 163 prijavljenih, u ovaj trom...
AFA GENERATION NEXT Osveženje AFA Samita su bile AFA Generation next, mlade liderke iz različitih oblasti koje osim što su izuzetne u svojim sferama ekspertize, od programiranja i data anlitics do socijalnog preduzetništva - su i veoma aktivne u zajednici i najbolji su ...
AFA LIDERŠIP SAMIT OKUPIO VODEĆE LIDERE IZ RAZLIČITIH INDUSTRIJA Drugi AFA lideršip Samit je bio posvećen temi “Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom”. Samit je otvoren okruglim stolom čija je tema bila “EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA KROZ IMPLEMENTACIJU INOVACIONIH TEHNOLOGIJA”....
OBRAĆANJE Nj. E. KATI CSABA, AMBASADORKE KANADE U SRBIJI NA AFA SAMITU Dear colleagues, partners and friends, Thank you for the invitation to be here today. I congratulate AFA—the Association for Affirmation of Women’s Potential and Networking—for organizing this women’s leadership summit.  The theme you have sele...
AFA NA „DIGITAL, LIFE, DESIGN“ SALONU Na salonu "Digital, Life, Design" (DLD) koji je po prvi put održan u Beogradu u Narodnom muzeju, 29.10.2018. otvorila je premijerka Ana Brnabić, i najavila set poreskih olakšica, koje Vlada sprema za ulaganje u inovacije, kreativnost, istraživanje i ...