NOVI TALAS U DIZAJNU ENTERIJERA

Dizajnerske kuće, kao što su Snøhetta i UXUS su inovativnim pristupom planiranju enterijera pomogle luksuznim salonima lepote, ne samo da idu u korak sa vremenom, već da ostanu vanvremenske. Ispod vam predstavljamo najsvetlije primere ovog pristupa, koji će ne samo zadovoljiti, već i izazvati katarzu kod svojih mušterija zaljubljenih u dizajn.

Hershons, London
Danijel Heršon, najistaknutiji londonski frizrer je otvorio vrata svog novog salona. Zdanja koje odbacuje tradicionalni izgled i fokusira se na to da bude u skladu sa modernim potrebama svojih mušterija, kombinujući tako salon lepote, radni prostor i mesto za druženje u jednom.

Aesop, by Snøhetta, London
Aesop nam na 100 kvadratnih metara donosi nežnu koreogrofiju svetlosti, topline i mirisa. “Arhitektonsko drvo” kako ga je sam tvorac nazvao, napravljeno je od prirodne gline i prostire se od poda ka plafonu čineći da sam prostor diše, odnosno, čineći ovu prodavnicu luksuznih parfema svežom u svakom u trenutku.

86 Champs, by Laura Gonzales, Paris
Kozmetička linija L’Occitane i “Pikaso peciva” Pierre Hermé otvorili su zajedničku prodavnicu i to baš na Jelisejskim poljima. Dva brenda kojima su zajednički luksuz i bogata istorija sa konceptom 86 Champs žele da proslave oba. Na jednom mestu dobijate izbor luksuzne kozmetike, dezert bar, svežu kafu i restoran. A L’Occitane je stvari podigao na viši nivo postavljajući instalaciju sirovih sastojaka svoje kozmetike.

Riley Rose, by FutureBrand Uxus, Los Angeles
Kao što im samo ime kaže, ova kuća više gleda ka budućnosti, pa iskustvo svoje nove prodavnice bazira na društvenim mrežama, pa mušterijama omogućuje potpuno interaktivno iskustvo, kao što su pop-apovi sa informacijama proizvoda i razni filteri za društvene mreže.

Miller Harris, by Fabled Studios, London
Samo jedan pogled na zidove ovog salona dovoljno je da se shvati koje bio uzor za dekoraciju zidova, ali njena inovativnost ne leži samo u tome. Svaki miris je dobio svoj prostor, nameštaj, zvuk i likovnu prezentaciju, omogućujući posetiocima ne samo da ih omirišu, već čuju i osete.

Buly 1803, by Arnault Castel, Hong Kong
Salon u Hong Kongu je različit od ostalih po tome što svoju inspiraciju ne traži u budućnosti, već u 19-om veku. 5m visok plafon i zidovi popunjeni kabinetima od punog drveta pretvaraju ovu apoteku u malu istorijsku kapelu.

Tom Ford Beauty, London
Uticajni modni dizajner, Tom Ford je otvorio vrata svog prvog samostalnog salona. Zdanja koje postavlja nove standarde modernog glamura. U šest specijalizovanih soba posetiocima nudi najmoderniju mogućnu tehnologiju, poput ogledala koja samostalno snimaju profesionalce dok šminkaju, a zatim vam to prosleđuju na mejl i aplikacije za virtuelno isprobavanje karmina.

Povezane vesti

NAJNEVEROVATNIJA TEHNOLOŠKA DOSTIGNUĆA U 2018 Ubrzani razvoj informacionih tehnologija i nauke je tokom 2018 godine nastavio da menja svet i doneo brojne promene i inovacije, od CRISPR beba, lansiranja novog robota na Mars ili otkrića subatomskih čestica koji će promeniti modernu fiziku, do dras...
PET STVARI KOJE MOGU UNAPREDITI RODNU RAVNOPRAVNOST DANAS   Postoje podaci, kada govorimo o Americi, koji su poražavajući kada su u pitanju upoređivanja statusa žena i muškaraca. Zapravo, realna slika je da muškarci definitivno zarađuju više novca na sličnim radnim mestima u odnosu na žene, da s...
NEOPHODNE VEŠTINE ZA USPEH U 2020. GODINI   2020. godina nije daleko i neophodno je preispitati se koliko, zapravo, obraćamo pažnju na promene u svom radnom okruženju i kako one utiču na vas. Na koji način se razvila vaša pozicija u poslednjih pet godina? Da li ste spremni za nek...
AFA NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI RODNA RAVNOPRAVNOST NA ZAPADNOM BALKANU   Regionalna konferencija “Rodna ravnopravnost na Zapadnom Balkanu” održana je 10. decembra u Palati Srbije u Beogradu i AFA zajednica je imala veliko zadovoljstvo da bude učesnik ovog značnog panela. Teme ove konferencije bile su trenutn...
PROFESORKA INFORMATIKE IZ KRAGUJEVCA MEĐU 50 NAJBOLJIH UČITELJA NA SVETU   Katarina Veljković, profesorka informatike iz Prve kragujevačke gimnazije jedna je od 50 finalista za Global Teacher Prize za 2019. godinu. Katarina kao predavačica radi već 14 godina, a inače je programerka. Neverovatan je podatak da j...