ŽENE SVOJ AUTORITET ZASNIVAJU NA ZNANJU I STRUČNOSTI

Esensa je jedan od korporativnih partnera koji podržava AFA asocijaciju, i koja je prepoznala značaj umrežavanja žena različitih profesija i njihovu afirmaciju i ekonomsko osnaživanje. Recite nam, nešto više o tome.

Esensa je domaća kompanija koja se bavi proizvodnjom dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, kozmetike i posvećena je očuvanju zdravlja i boljem kvalitetu života.Našu snagu čini tim od 175 zaposlenih, a želim da istaknem da su na pozicijama direktora proizvodnje i direktora razvoja upravo žene. Znanje i iskustvo rezultiralo je razvojem 180 formulacija na koje smo ponosni. Esensini proizvodi su prisutni na 26 svetskih tržišta.

Poslovno udruživanje i povezivanje je veoma bitna komponenta uspeha. Biti korporativni član daje nam mogućnost za uspostavljanje novih kontakata, građenje pozicije u novim poslovnim sferama i, nadam se, zajedničko delovanje. Sa druge strane, kompanija Esensa znanjem, idejama i resursima može u velikoj meri da doprinese unapređenju rada Asocijacije i pomogne ženama različitih profesija u njihovoj afirmaciji i ekonomskom osnaživanju.

Vi ste bili jedna od učesnica prošlogodišnjeg, prvog po redu, AFA Lideršip Samita kada je organizacija i lansirana. Utisci…

Imajući u vidu da se radi o prvom samitu impresionirana sam spiskom učesnica u smislu broja i imena. Svaka vam čast, imate razloga da budete ponosni. Ovaj skup je takođe još jednom potvrdio žensku radoznalost, njihovu otvorenost i spremnost da kažu ali i da slušaju, volju da sarađuju. Bilo je zanimljivo, sadržajno, raznoliko. Bilo je i lepih i pametnih poruka i pouka. Da smo uspele da pokrenemo sebe i druge svedoči i organizovanje drugog po redu AFA Lidership Samit-a koji ovih dana sa velikim entuzijazmom i energijom pripremamo.

Ove godine ste jedna od programskih urednica, zadužena za sesiju o zdravstvu i farmaciji a na temu ‘’Kako imati vodeću ulogu u oblasti zdravstva u eri digitalne transformacije i podstaći inovacije’’. Nekoliko reči o panelu.

Moje sagovornice će biti lekari i farmaceuti, direktorke kompanija u oblasti zdravstvene zaštite i farmaceutske industrije, ali još važnije stručne, elokventne, inteligentne i inspirativne dame. Pokušaćemo da iz našeg ugla prikažemo tu transformativnu moć informacionih tehnologija koje nameću radikalne promene u oblasti lekova i lečenja i ujedno predstavljaju važan korak ka boljim ishodima lečenja.

S druge strane, digitalizacija podrazumeva usku saradnju farmaceutske sa IT industrijom koja, takođe, postaje važan akter u globalnom zdravstvenom ekosistemu. Gde je linija koja razdvaja partnerstvo od kompeticije između ove dve industrije i da li će nas u budućnosti lečiti IT profesionalci i sistemi umesto zdravstvenih radnika? Koliko smo daleko od ‘’digitalne pilule’’ i kakav značaj ima puštanje u promet prvog 3D štampanog leka od strane FDA… samo su neka od pitanja koja ćemo razmatrati. Očekujemo Vas!

Vi ste i osnivač kompanije Farmalogist, dobitnik prestižne nagrade “Poslovna žena godine” – Koliko su žene zastupljene na rukovodećim mestima u farmaceutskoj industriji, sa kakvim izazovima se susrećete i kakvi su vam planovi za naredno vreme.

Naši najbliži saradnici na rukovodećim pozicijama i u kompaniji Farmalogist su većinom žene. Smatram da žene pre svega svoj autoritet zasnivaju na znanju i stručnosti, inteligentne su, vredne, uporne, pouzdane, postojane. Za razliku od muškaraca koji grade svoju karijeru menjajući kompanije, ambiciozne žene će gledati da svoje napredovanje ostvare tako što unapređuju poslovanje kompanije u kojoj rade. Slično je i u drugim kompanijama u farmaceutskoj industriji koje i dalje više cene stručno nego biznis obrazovanje.

Priznanje Beogradski pobednik-Poslovna žena godine, čiji sam laureat bila u 2014. godini, sam doživela kao nagradu za moje vreme, rad, stručnost, kontakte godinama ulagane u afirmaciju Srbije. Priznanje Poslovna žena godine ne dodeljuje se svake godine tako da je malo žena koje su ga ponele. Smatram da nagrada treba da postane tradicija jer u Srbiji ima mnogo žena koje ga zaslužuju.

Izazova je mnogo, a plan mi je da i dalje svakoga dana pružim maksimum i budem najbolja verzija sebe.

Povezane vesti

IZABRAN POBEDNIK DELTA BIZNIS INKUBATORA 2018 Tim Frigo Gel, koji se bavi  proizvodnjom gel antifrost sistema za zaštitu voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva, pobednik je programa Delta Biznis Inkubator, koji je realizovala kompanija Delta Holding. Od ukupno 163 prijavljenih, u ovaj trom...
AFA GENERATION NEXT Osveženje AFA Samita su bile AFA Generation next, mlade liderke iz različitih oblasti koje osim što su izuzetne u svojim sferama ekspertize, od programiranja i data anlitics do socijalnog preduzetništva - su i veoma aktivne u zajednici i najbolji su ...
AFA LIDERŠIP SAMIT OKUPIO VODEĆE LIDERE IZ RAZLIČITIH INDUSTRIJA Drugi AFA lideršip Samit je bio posvećen temi “Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom”. Samit je otvoren okruglim stolom čija je tema bila “EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA KROZ IMPLEMENTACIJU INOVACIONIH TEHNOLOGIJA”....
OBRAĆANJE Nj. E. KATI CSABA, AMBASADORKE KANADE U SRBIJI NA AFA SAMITU Dear colleagues, partners and friends, Thank you for the invitation to be here today. I congratulate AFA—the Association for Affirmation of Women’s Potential and Networking—for organizing this women’s leadership summit.  The theme you have sele...
AFA NA „DIGITAL, LIFE, DESIGN“ SALONU Na salonu "Digital, Life, Design" (DLD) koji je po prvi put održan u Beogradu u Narodnom muzeju, 29.10.2018. otvorila je premijerka Ana Brnabić, i najavila set poreskih olakšica, koje Vlada sprema za ulaganje u inovacije, kreativnost, istraživanje i ...