AFA Samit ženskog liderstva od 31.oktobra do 02. novembra 2018 u Beogradu

U eri digitalizacije rodna ravnopravnost u radnom okruženju stagnira, a muška dominacija u informatici i dalje povećava jaz između polova. 57% poslova koje će odrađivati roboti i veštačka inteligencija u bliskoj budućnosti, danas pripada ženama, zaključak je ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Zato će tema drugog po redu AFA Samita upravo biti Inovativni lideršip u svetu ubrzanih promena izazvanih tehnološkim napretkom i u tom kontekstu ekonomsko osnaživanje žena, njihova profesionalna afirmacija i stvaranje društva jednakih mogućnosti. Afa samit će i ove godine okupiti vodeće eksperte iz različitih oblasti, predstavnike privrede, vlade i administracije, institucija, ambasada i nevladinog sektora sa ciljem da istraži na koji način lideri vodećih industrija upravljaju promenama, kao i da istakne najveće izazove sa kojima se društvo suočava, te kako inovativne tehnologije mogu da dorpinesu unapređenju poslovnog okruženja i razvoju ekonomije i privrede uz primene principa jednakih mogućnosti.

Samit će biti otvoren 31. oktobra u 18.00 okruglim stolom koji će se baviti upravo temom osnaživanja žena kroz inovacije i tehnologiju, a koji će moderirati Rina Bar-Tal, bivša predsednica Izraelske ženske mreže, i članica Internacionalnog AFA advisory boarda. Tokom drugog dana biće organizovani paneli (01.11.) koji će okupiti najuticajnije predstavnike tehnoloških kompanija koji će se baviti temom – kako IT sektor može da doprinese povećanju rodne jednakosti u radnom okruženju, ali i obrazovanju, zatim kako lideri korporativnog sektora upravljaju promenama i kako mogu da iskoriste svoj poslovni uticaj za rešavanje važnih društvenih pitanja, a jedna od njih i je i rodna ravnopravnost. Panel posvećen preduzetništvu će se baviti temom investiranja u tehnološke startupove i digitalizacijom a, imaćemo priliku da od vodećih lideri iz sveta farmacije i zdravstva čujemo kako će tehološke inovacije transformisati zdravstveni sistem. Posebnu pažnju će privući panel posvećen finansijskom sektoru, gde je u porastu broj žena na rukovodećim pozicijama, a koji će pretrpeti najveće promene pojavom Fintecha i blockchain tehnologije. Na samom kraju, ali ne manje važno, predstavnici najvećih domaćih poslovnih udruženja i asocijacija poput Kluba Prrivrednik, SAMA, AmChama razgovaraće o važnosti “networking“-a i uticaju koji ima umreživanje, imajući u vidu da je jedan od glavnih nedostataka i razlog zašto su žene i dalje manje uspešne, a što su pokazala i brojna svetska istraživanja.

“Dan posle” je rezervisan za radionice i coaching koje imaju za cilj razmenu ideja, znanja i iskustva sa gostima iz inostranstva,  kao i umrežavanje i promociju novih biznis ideja i lansiranje platformi. 4Women2Top je sesija koja se organizuje u saradnji sa ambasadom Izraela u Beogradu koju će voditi Einat Gan El i Ilana Stein, ekspertkinje koje pomažu ženama da maksimiziraju svoje sposobnosti na poslu, kao i u organizacijama koje imaju za cilj da žene napreduju brže i više.

U svetu koji se ubrzano menja pod uticajem eksponencionalnih tehnologija, neophodna je nova vrsta lideršipa i kolaboracije na svim nivoima, da bi se društvo prilagodilo zahtevima novog vremena i omogućili svima podjednake mogućnosti za razvoj i napredak. Živimo u eri znanja i  konektivnosti kada su svi resursi na raspolaganju i na dohvat ruke.

Želimo da menjamo svest i navike, da zajedno budemo lideri promena, i zato vas pozivamo da nam se pridružite i budete u društvu onih koji zele  da iskoriste dominaciju IT -a i inovativnih tehnologija za unapređenje položaja žena ali i društva u celini jer su rodno raznovrsni timovi kao i društava u kojima su podjednako zastupljene žene daleko uspešnija i kreativnijia.

Prijavite se na sledećem linku
http://afa.rs/srb/events/womens-leadership-summit

Povezane vesti