top of page

Prijavite se za četvrti u nizu online panel u okviru projekta „Igraj se sa tatom“!

S obzirom da žene, pored svog plaćenog posla, obavljaju više neplaćenih poslova nego muškarci (briga o domu, deci, i starima) imamo situaciju da žene češće „multitask-uju“. Tako postoji i uvreženo mišljenje da su žene prirodno bolje u multitasking-u, međutim, nova istraživanja pokazuju da su žene i muškarci podjednako dobri u multitasking-u, tj. podjednako loši. Naime, žene su se samo „navikle“ da obavljaju više stvari istovremeno, jer tradicionalno obavljaju više kućnih poslova, tj. više obaveza im se pripisuje i od njih očekuje. Međutim, multitasking nije dobar ni za koga, jer ljudski mozak zapravo nije u stanju da obavlja više stvari u isto vreme, već se mozak „prešaltava“ sa jedne stvari na drugu, što stvara stres u organizmu. Koliko različitih poslova žene obavljaju u kući i koliki im to teret stvara, najviše se osetilo sada u doba pandemije virusa Covid-19, kada je eksterna pomoć u vezi spremanja kuće i čuvanja dece smanjena ili izostaje.


Da li su žene stvarno više „pogođene“ u situaciji kada oba roditelja rade od kuće? Kako se to odražava na njihovu produktivnost na poslu i da li u takvoj situaciji možemo uopšte da govorimo o nekom profesionalnom usavršavanju kojem žene moraju da posvete vreme kako bi išle u korak sa vremenom? Da li je vreme da stavimo tačku na ženski multitasking?


Slušajte nas na četvrtom onlajn panelu „Igraj se s tatom – Multitasking game over“ u četvrtak 3. septembra u 15h, putem Zoom platforme. Čućemo lične primere naših panelista, kao i njihove savete i razmišljanja na gore pomenute teme.



Panelisti:







Anja Ivana Milić

CEO Arhi.pro








Dejan Turk

CEO VIP mobile & A1 Slovenija








Dragan Filipović

CEO Generali osiguranje Srbija










Ovaj tekst/analiza/publikacija/video/sadržaj nastao je u okviru projekta „Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada”, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu. Stavovi u ovom tekstu (ili drugom sadržaju) pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade.

Illustration from freepik.com / Icons made by Monkik, Freepik, Good Ware from www.flaticon.com



Commenti


bottom of page