top of page

PRILIKA ZA YOUTHPASS SERTIFIKAT: Otvoreni poziv za učešće u Erasmus+ projektu

Updated: Jun 18



Omladinski ste radnik/ca, radite u HR ili srodnoj oblasti u privatnom ili javnom sektoru, član/ica ste organizacije civilnog društva koja radi sa ranjivim kategorijama - mladima i ženama i/ili se bavite rodnom ravnopravnošću - ovo je poziv za vas. Prijavite se za učešće na treningu u Beogradu za podizanje kapaciteta po pitanju zakona, mehanizama i alata na temu prava na jednaku zaradu za isti rad, i obezbedite sebi priliku za međunarodno priznati YouthPass sertifikat.


Trening je prva aktivnost u okviru Erasmus+ projekta Women Empowerment in Wages Equality Rights - WE EMPOWER koji sprovode koordinator AFA - All for All  (Srbija) i partner MODE 1 (Hrvatska). Cilj projekta je osnaživanje relevantnih struktura kroz edukaciju, razvoj veština, terenski rad i međunarodnu saradnju, po pitanju prava žena na jednakost plata garantovanog zakonom o radu i drugim zakonima.


DETALJI TRENINGA:

  • Datum i mesto: 3-6.7.2024, Beograd

  • Trajanje: 4 dana

  • Tema: Izgradnja kapaciteta za suzbijanje platnog jaza i nejednake zarade žena i muškaraca za isti rad, kroz neformalno obrazovanje o legislativi u Srbiji i Evropskoj uniji, mehanizmima i alatima na raspolaganju za borbu protiv ovog problema za dalje osnaživanje ciljnih grupa.

  • Broj polaznika/ca: 24 (12 iz Srbije, 12 iz Hrvatske)

  • Jezik: jezik otvorenog poziva


ŠTA MOŽETE OČEKIVATI:

  • Interaktivne radionice: Kroz metode neformalnog obrazovanja učestvujte u dinamičnim i interaktivnim sesijama koje pokrivaju različite aspekte platnog jaza i nejednake zarade.

  • Učenje od eksperata: Saznajte više o zakonima i regulativama (nacionalnim i u EU), od iskusnih eksperata iz relevantnih institucija i kroz primere iz prakse.

  • Praktično znanje: Naučite kako da primenite stečeno znanje i veštine na terenu.

  • Umrežavanje: Prilika da se povežete sa kolegama i ekspertima iz regiona/EU.


USLOVI ZA UČEŠĆE:

  • Profil: Omladinski ste radnik/ca, radite u HR ili srodnoj oblasti u privatnom ili javnom sektoru, član/ica ste organizacije civilnog društva koja radi sa ranjivim kategorijama (mladima i ženama), i/ili se bavite rodnom ravnopravnošću - ovo je poziv za vas.

  • Motivacija: Potrebno je pokazati visoku motivaciju za učešće i spremnost za učenje, diskusiju, saradnju i interakciju.

  • Iskustvo u temi/polju: Poželjno, ali nije presudno.

  • Podrška: Nefinansijska podrška organizacije ili strukture iz koje dolazite za učešće na treningu i za aktivnosti po završetku treninga: 1) sprovođenje radionica od strane polaznika uživo ili online na teme projekta sa mladim devojkama iz okruženja i 2) učešće na konsultativnom sastanku po završetku terenskih aktivnosti.

  • Prisustvo i angažovanje: Samo učesnici/ce koji budu prisustvovali na 100% sesija treninga i učestvovali u follow-up aktivnostima navedenim u prethodnoj tački, stiču pravo na YouthPass sertifikat.


Dobrodošle su sve prijave koje odgovaraju gorenavedenom profilu, bez obzira na rod, pol, invaliditet, bračni ili roditeljski status, poreklo, uverenje, opredeljenje ili orijentaciju.


YOUTHPASS SERTIFIKAT:

Na konsultativnom sastanku, po završetku treninga i terenskih aktivnosti, svi učesnici će dobiti Youthpass sertifikat. Ovaj sertifikat je međunarodno priznat i potvrđuje učešće u neformalnom obrazovanju kroz Erasmus+ program Evropske unije. Youthpass sertifikat biće značajan dodatak vašem CV jer zvanično prepoznaje i potvrđuje vaše kompetencije stečene tokom projekta.


KAKO DA SE PRIJAVITE:

  1. Popunite prijavni formular: https://forms.gle/ehqPdD4rHTA6PE5a8

  2. Rok za prijavu: Ponedeljak, 24.6.2024. do 23:59.

  3. Odabir polaznika/ca: Kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije od četvrtka, 27.6.2024.


TROŠKOVI:

  • Troškovi pokriveni: Organizatori snose troškove smeštaja, ishrane (pun pansion i smeštaj u dvokrevetnim sobama), i materijala za radionice. Biće obezbeđena refundacija putnih troškova (uz odgovarajuće dokaze plaćanja), uz poziv učesnicima/ama da iskoriste najekonomičniji način transporta i pribave prethodno odobrenje od organizatora prilikom organizovanja putovanja.


Ne propustite priliku da se razvijate, učite nove veštine, umrežavate se i steknete međunarodno priznati sertifikat!


Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem emaila:

·      dragana.radosevic@afa.co.rs (kandidati/kinje iz Srbije i Hrvatske).

·      info@mamforce.hr (kandidati/kinje iz Hrvatske).


Projekat je podržan kroz Erasmus+ program Evropske unije i traje od 1. aprila 2024 do 31. marta 2025. godine. Izražena stanovišta predstavljaju isključivo stanovišta autora i ne odražavaju nužno stavove Evropske unije ili Fondacije Tempus. Ni pod kojim uslovima se Evropska unija ni davalac namenskih bespovratnih sredstava ne mogu smatrati odgovornima za njihovu sadržinu.

40 kommentarer


You have an interesting and accessible writing style.geometry dash meltdown

Gilla

"<a href='https://www.u4gm.com/dungeonborne-gold'>dungeonborne gold</a>" is a captivating dungeon crawler that immerses players in a world of exploration and combat. The game blends strategic gameplay with rich lore, offering an engaging experience for fans of the genre. Players navigate through procedurally generated dungeons, battling monsters and collecting loot. The game’s unique mechanics and depth keep players hooked, making it a standout title in the dungeon crawler category.

Gilla


This project is a great opportunity. Just like slope game in the you need to adjust your strategy and skills to overcome the challenges, the training in Belgrade helps you build your capacity to fight the wage gap between women and men.

Redigerad
Gilla

Crafty Art
Crafty Art
25 juli

Christian Wedding Invitation by Crafty Art offers beautifully crafted designs, blending tradition and elegance. Each invitation captures the essence of love and faith, providing a perfect start to your sacred celebration.😚

Redigerad
Gilla
bottom of page